Ανθεκτικη Αθηνα | Οδηγος επιβιωσης στον Αθηναϊκο καυσωνα

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου, ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργάνωσαν ημερίδα για τις επιπτώσεις του καύσωνα και τις δράσεις και συνέργειες μεταξύ διαφόρων φορέων για μια δροσερή πόλη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρουσίασαν τα αποτελέσματα του προγράμματος Treasure (συνεργασία ΕΑΑ, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου).

Αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων αναφέρθηκαν σε σχετικές δράσεις όπως οι κλιματιζόμενοι χώροι, το πρόγραμμα των ανοιχτών σχολείων, η συνεργασία με τις Λέσχες Φιλίας κα.

Το σχεδίο δράσης για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών, του καύσωνα και της αστικής θερμικής νησίδας θα εστιάζει στις ευπαθείς ομάδες, με την χρήση και νέων τεχνολογιών (NFC tags και εφαρμογή για κινητές συσκευές με προσωποποιημένη αξιολόγηση ρίσκου) και αποτελεί μια οριζόντια, πολυτομεακή συνεργασία με το συντονισμό του γραφείου Αστικής Ανθεκτικότητας του δήμου Αθηναίων.

IMG_3120

* Δείτε το δελτίο τύπου του δήμου Αθηναίων σε αυτό το σύνδεσμο: https://www.cityofathens.gr/node/28536

** Για να βρείτε τις παρουσιάσεις της ημερίδας ακολουθήστε μας στο slideshare: http://www.slideshare.net/ResilientAthens/presentations

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s